Hapatus- ja mikrobityöpaja 12.10.2024

Syksy ja sadonkorjuu. Mikä onkaan parempi aika miettiä säilöntää sekä kasvit antavaa maaperää!


Mikrobit yhdistävät nämä kaksi, sillä mikrobit auttavat säilömään kasvien energian talveksi ja samalla ovat elävälle maalle elintärkeitä. Mikrobit ovat pieniä apureitamme, joiden salaisuudet ruoan ja maaperän parissa ovat vähitellen avautuneet.

Järjestämme Uoma Earth Caren kanssa lauantaina 12.10. kaksiosaisen työpajan. Voit osallistua molempiin tai vain toiseen osaan.

Työpajat kestävät 2 h ja niiden välissä on ruoka- ja kahvitauko.

Klo 10 Hapatustyöpaja, kesto 2h.

Hauska parituntinen yhdessä oppimisen ja tekemisen hetki, jossa opit hapattamisen perusteet ja saat kotiinviemisiksi purkillisen maukasta hapankaalia.

Hintaan sisältyy raaka-aineet ja purkit. Tapahtuma on tarvittaessa kaksikielinen (suomi ja englanti) ja sopii kaikille maitohappokäymisellä hapattamisesta kiinnostuneille.

Tauko

Klo 13 Elävä maaperä -työpaja, kesto 2h. Tarkastelemme mitä mikrobit tekevät maaperässä, tutkimme erilaisia näytteitä mikroskoopilla ja keskustelemme siitä, mitä hyötyjä terveellä maaperän ravintoverkolla on.

Valmistamme myös diy-kompostiuutteen, mitä voi käyttää esim. siementen ymppäämiseen ja viljelypenkkeihin ruiskutettavaksi.

Hinta molempiin työpajoihin on yhteensä 58€. Yhden työpajan hinta 36€. Hinnat sisältävät kahvin ja teen. Saatavilla myös kasvislounas 9 €/hlö.

Tilaisuuden kouluttajina toimivat Uoma Earth Caren puutarhuri Kimmo Englund ja luonnontuoteneuvoja Maija Suomela. Lisätietoja www.uomaearthcare.fi

Molempiin työpajoihin mahtuu enintään 15 hlöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sitovat ilmoittautumiset 6.10. mennessä osoitteeseen teiskonsalonsaari@gmail.com

Scroll to Top